Úgy várom már a kerti sütögetést!!!

Úgy várom már a kerti sütögetést!!!

Szoktál nyári meleg napokon kimenekülni a konyha gőzéből az udvarra? Jó, persze, ott is meleg van, ráadásul ott nincs légkondicionáló, de nem is kell, mert éppen az a lényeg benne, hogy nincs más, mint a fák árnyéka. Egy bográcsos parti, nyersen sütögetés, vagy a hagyományos szalonnasütés a kertes házak sajátos hangulatához hozzá tartoznak.

A tűzrakóhely kiválasztása azonban odafigyelést igényel. Tudom, sokszor bosszantó, hogy az „éppen hogy kertben” még válogass is az „alig helyek” közül. Elemi kérdés a szabadtéri sütöde jól megválasztott helye, ugyanis vagy jó helyen van, vagy ne legyen. Erős jang energiájánál fogva jelentősen megváltoztatja a kert, és vele együtt a ház energiaellátását. Ha pl. csak a kert nyugati-északnyugati részében találnál neki helyet, inkább mondj le róla, ezt tanácsolja Feng Shui, mert itt összevész a terület Fém elemének energiájával. (A tűz megolvasztja a fémet.)

A tűzhely a déli területeken van otthon. Egyébiránt érdemes figyelembe venni a helyi jellemző széljárást, hogy nyílt tűz esetén merre fújja majd a szél a füstöt. Az erős jang energia nem lesz olyan hatással a házra, ha kicsit messzebb, a háztól távolabb eső részen építed meg kerti szalonnasütödédet. Érdemes egyébként kihasználni a természetet, a szabadságot a főzés élvezetéhez. Sajátos élmény a fák árnyai alatt lebbencset főzni, vagy egy jó kis bográcsgulyást. Mindig más ízek kevered ki. Néha kicsit füstösebb, néha kicsit égettebb, máskor puhább, mint kellene, de mindig jó kis családi együttlétre ad alkalmat.

 

Nézd meg akciós ajánlatainkat a  áruházunkban!

0 Hozzászólások

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*