Nyári gumizás

Nyári gumizás

A Delticom szakértői fontosnak tartják, hogy az autósok a téli gumik kiválasztásához hasonló figyelmet szenteljenek a nyári időszakra szánt szettekre is.
A használat mértéke és a gumik kémiai összetételének megváltozása egyaránt hatással van az abroncsok élettartalmára, a gyártástól számítva 4-5 évente érdemes lecserélni a nyári garnitúrát, hiszen addigra a gumik anyaga keményebb, tapadása pedig kisebb lesz.

 

„A Delticom létrehozása a www.gumiteszt.com oldalát, ahol vásárlóink megoszthatják egymással észrevételeiket a különböző méretű, összetételű, más-más technológiával készült nyári abroncsokról. A felületre eddig több mint 500 000 tesztjelentést töltöttek fel, ami közel 6,3 millió megtett kilométeren alapul” – tette hozzá Szikora Csaba, a Delticom hazai leányvállalata, a gumik.hu szakemberre.

 

 

Nő az igény a nagy teljesítményű abroncsok iránt, a Sava nemrégiben piacra dobott Intensa UHP2-essel igyekszik a növekvő igényeket kiszolgálni. Javítottak a fékezési tulajdonságokon, merev külső vállblokkokat alakítottak ki, amelyek jobb erőátvitelt tesznek lehetővé. Nedves körülmények között az optimalizált árokkialakításnak köszönhetően javultak az abroncs tulajdonságai az elődjéhez képest. A szerkezet módosításával elérték az energiaveszteség csökkenését, ami a fogyasztás mérsékléséhez vezet. A Sava Intensa UHP2-es gumiabroncsa 35-féle méretben lesz kapható, ami az UHP nyári gumiabroncsok piacának nagyjából felét fedi le.

 

 

Az Aston Martin Genfben jelentette, hogy Valkyrie modelljeit Michelin Pilot Sport Cup 2-es ultrateljesítményű sportabronccsal szereli majd fel: 265/35 ZR 20-as az első tengelyre kerülő abroncsok mérete, a hátsóké pedig 325/30 ZR21-es. Ezeknél a gumiknál a versenyabroncsok innovatív műszaki megoldásaival találkozhatunk, mint például a Bi-compound technológia – két különböző keverék adja a váll, illetve a futófelület anyagát -, vagy a Track Variable Contact Patch 3,0, ami a talajjal érintkező felületen támadó erőket optimalizálja, és biztosítja, hogy az abroncs tapadási felület állandó maradjon. A Michelin működési-fejlesztési filozófia másik hozadéka, hogy az előző generációs Pilot Sport Cup+ termékkel való összehasonlításban a Pilot Sport Cup 2-es akár 50%-kal több pályakört tesz meg, így gyorsabb köridőket tesz lehetővé, esős időben ellenállóbb a vízen való felúszással szemben, és ugyanolyan sportos, ugyanakkor biztonságos vezetési élményt nyújt.

 

Nézd meg akciós ajánlatainkat a  áruházunkban!

0 Hozzászólások

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*