Kárpittisztítás önerővel

Kárpittisztítás önerővel

Akinek sok az ideje és az autójával és szeret bíbelődni, annak aligha akad jobb móka, mint a kedvence cicomázása.
Ezúttal a kárpittisztításhoz adunk tippeket.

Akár akarjuk, akár nem, a szennyeződések zömét saját magunk visszük az utastérbe. A kárpiton különösen szembetűnő a kosz, és az ilyen foltok eltüntetése a legmacerásabb. Azért nem lehetetlen. Csak türelem, hatásos szerek, valamint némi érzék kell hozzá, és akkor a gyerek csoki morzsái,
a kutya sara, sőt a filctoll csíkok és a kávéfolt is eltűnik. Mindazonáltal a sajátkezű folttisztítás – ha még nincs meg a kellő gyakorlat –
érdemes a kárpitozás nem látható részein próbálgatni.

1. Mindenekelőtt át kell gondolni, hogy milyen kárpitanyagok találhatók a kocsi térben, illetve mi okozta a szennyeződéseket.

2. Azután ennek megfelelően a lehető legalaposabban fel kell mérni az ápoló– és tisztítószerek használatát.
Mindenképpen az autós szerek közül válogassunk.

3. A 100 %-os eredmény érdekében a kárpittisztítást porszívózással, esetleg takarítógépes tisztítással célszerű kezdeni.

4. A vizes műveleteket jól szellőző, száraz, meleg helyen végezzük, és ha van rá mód, hagyjuk kiszáradni a vizet a szivacsból, textilből, bőrből.

5. A szennyeződés mértékétől és a használati utasítás leírásától függő mennyiségű szennyeződéslazítóval fedjük be a foltot, továbbá annak környezetét is.

6. Pár perc múltán körömkefével, illetve durva felületű szivaccsal finoman (!) dörzsölgetjük a foltot úgy, hogy a kefét vagy a szivacsot többször kimossuk közben.

7. A megmaradt habot szívassuk ki, majd öblítsük le vizes szivaccsal és fújjuk majdnem szárazra hajszárító Ha még piszkos, meg kell ismételni a habos dörzsölést.

8. Fontos, hogy a tisztítás során használt víz mihamarabb elpárologjon a textilből, illetve az alatta lévő szivacsokból különben megposhad.

9. Bőrkárpit esetén tartózkodni kell a bő vizes megoldásoktól, a bőr ugyanis érzékeny a vízre. Bőrre kizárólag ajánlott tisztítószert használjunk!

10. A Kárpit kopása, kiégése ellen is létezik hatásos tüneti kezelési mód. Egyes tisztítószer gyártók termékei között égési nyomot eltüntető csodaszer is akad.

+ 1 Ne vizes mikroszálas kendővel tisztítsuk a műanyag felületeket, arra műszerfalápoló spray való. A szellőzőket és a szűk zugokat puha ecsettel portalanítsuk!

 

Nézd meg akciós ajánlatainkat a  áruházunkban!

0 Hozzászólások

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*