A melléképület kialakítása nem mellékes tényező

A melléképület kialakítása nem mellékes tényező

Mi számít kerti épületnek? Bármilyen házikó, mely a háztól külön épült. Garázs, télikert, üvegház, szerszámoskamra. A melléképületek megtervezésekor érdemes alaposan átgondolni, milyen funkciót fog betölteni az építmény, mindennapi használatra készül, vagy csak tárolóhely? Növények laknak majd benne, vagy szerszámok? A mindennapi használat, mozgó csít vonz a helységbe, jang energiával tölti fel. Ritkán látogatott kerti épület jinné válik, lelassul benne és körülötte a csí.

 

A szerszámoskamra a kert hírnév (Tűz) területén erős jang jellegénél fogva túlságosan felerősíti a tűz hatását, ezért vagy ne ide építsd, vagy gondoskodj az egyensúlyról. A virágzó növények, fák jó hatással ellensúlyozzák a sok éles szerszám tűzerejét. A fém helyett érdemes fa házikót építeni, sokkal barátságosabb, jobban illeszkedik a kert zöldjével, mint a hidegen és szürkén csillogó bádogkasznival.

 

Ha a melléképület toldalékként van jelen, a Feng Shui fontosnak tartja, hogy figyelembe vedd: a kis toldalék, egybe épülve a házzal erősítheti a ház fengshuiját, de nagy melléképület viszont hiányérzetet hoz létre. Ideális lehet a hozzáépítés akkor, ha a ház formája az építés során nem kapott szabályos négyzet, vagy téglalap körvonalat. Sok ház épül L alakúra, sőt ezek bizony nélkülözik is valamely életterület jótékony hatását, hacsak nem teszel valamit ellene. Egy ilyen hozzátoldás kiváló kivitelezése a télikert. Természetesen akár az Iránytű iskola, akár a Törekvés iskola iránymutatását veszed alapul, lényeges, hogy mely életterület hiányzik. Ennek megfelelően kell erősíteni a télikertet. A tudás területen kell pótolni, ami föld elemű, előnyösek a kövek, sziklák, lapos formák, mivel azonban a tűz erősíti a földet, ezért élénkíti a csít a sok élénk színű virág, valamint a sok üvegfelület.
A magas tárgyakkal és a fémmel itt óvatosan kell bánni.

 

Nem tisztáztuk, hogy azok a melléképületek bírnak jelentősebb erővel, melyek zártak, tehát tetővel védettek. A nyitott teraszok, kerti lugasok kevésbé befolyásolják az egyensúlyt. Ugyanez a helyzet azokkal a kialakításokkal, melyek nem a ház szoros kötelékében, hanem a kertben találhatók.
Ezeket külön kell Feng Shui szemmel kiértékelni. Jó, ha a háztól megfelelő, legalább 5-6 méter távolságra építjük. Legyen elég levegő a ház és a melléképületek között. Egy jól megválasztott kerti létesítmény felélénkítheti az otthon álmosan kóválygó energiáját, de ugyanígy, ha meggondolatlanul előnytelen formában megépíted – mondjuk – garázs elintézheti az egész erőteret.

 

Attól függően bírnak jelentéssel a kis kerti házikók, lugasok, szerszámoskamrák, hogy milyen szerepet töltenek be a kerti életben. A kerti házikó
a gyerekek búvóhelye, akkor a Gyerekek életterületen van jó helyen. Ha vendéghez, akkor a Barátok oldalt is erősítheti. Ha a szerszámoskamra
kis alkotóműhely, akkor a Szerelem, Kapcsolatok, vagy a Gyerekek, Kreativitás területén is kiváló. Megálmodásuk során álmodd bele a területre jellemző alapanyagokat, színeket, formákat.

 

Nézd meg akciós ajánlatainkat a  áruházunkban!

0 Hozzászólások

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*