Imádod a fürdőszobád?

Imádod a fürdőszobád?

Kényes területe a Feng Shuinak a fürdőszoba és a WC. Ezeken a helyeken távozik ugyanis a csí, ezért meg kell akadályozni, hogy ezt túl hamar megtegye. Tulajdonképpen hol van igazán jó helyen a fürdőszoba? Igazából sehol, de, hogy a szerelem területén a legrosszabb, az biztos. Az sem jó, ha az anyagi jólétedet vagy karrieredet veszélyezteti, de az egészséged is félted – Igaz?-, a gyermekeket meg főleg. Legjobb helye az északi területen van, itt árthat a legkevesebbet. 

Néhány szempontot azért érdemes figyelembe venned. A fürdő és a WC lehetőleg minél távolabb essen a bejárattól; se az érkező, se a csí ne ezeket pillantja meg elsőként. Különben hiába pakolod tele a lakást Feng Shui szimbólumokkal, várhatod, hogy mikor járja át az éltető energia.

A mai fürdőszobák már kiléptek kamaszkorukból, és a pici, jelentéktelennek tartott helységek szobányi méretűvé nőtték ki magukat.
Sőt lassan státusszimbólummá válik kialakítása, berendezésre (hidromasszázs, szaunakabin, multifunkcionális zuhany stb.), a házigazda méltán büszkélkedik gyönyörű luxus fürdőszobájával. Nincs ezzel semmi baj. Aki megteheti, hozza nyugodtan otthonába a felfrissülés kellékeit!
De ne feledkezzünk meg a panelházak apró kis fürdőszobájáról, melybe csak belépni lehet; a következő lépés vagy a kádba, vagy visszafelé vezet.
Funkciójának ez is eleget tesz, sőt gyönyörűen kialakítható, belsőépítészeti megoldásokkal egyedivé is – tehető.
Lényege, hogy szívesen nyiss be oda alkalmanként, hiszen a higiénia, a reggeli-esti tisztálkodás alapvető igény. 

Mit lehet tenni a rossz hatás elkerüléséért?

  • A fürdőszoba, bármelyik életterületen kapjon is helyet, maradjon kék, fehér, fekete, zöld színű – ezek kapcsolódnak a víz elemhez, tűz színekkel nem szerencsés felruházni.
  • Amennyiben kedvezőtlen területre esik, ne erőltesd további díszítésekkel. Még akkor se pakold tele mindenféle szimbólumokkal, ha a szerelem területen kapott helyet, hiszen nem kell, hogy még több negatív csít csalogasson oda. Egy-két apró, jelzésértékű dolog bőven elég.
  • Ehelyett üdvösebb a nagy tükör (lehet kettő is, szemben egymással), de semmiképp se tükör csempe, ami darabokra töri a tükörképed, bizony,
    ez nagyon rossz! – Még jobb egyetlen zöld növény, vagy egy kristály az ablakba.

Nem szerencsés, ha szem előtt tartod tisztálkodó eszközeidet, kozmetikai szereid, a fésűket. Jobb ezeket szekrénybe pakolni, mert porfogók, és növelik a negatív csít.

  • Minden, szemnek nem tetsző, negatív dolgot tüntess el innen! Nem jó, ha a fürdőszoba évekig befejezetlenül áll, mert a rá eső életterületen addig nem lesz előrehaladás, amíg teljesen el nem készül. Kilátszó csövek, félredobott tisztítószerek, felmosó vödör a szem előtt – ez mind nagyon rossz.
  • Az ablak igen fontos lenne mind a fürdőszoba, mind a WC esetében, a rendszeres és alapos szellőztetés érdekében. A vizesblokkok nagyon hamar bedohosodnak, bebüdösödnek, begombásodnak, baktériumtanyává válnak. Csak úgy sodorja kifelé a csít ez a sok negatív körülmény!
    Ha már itt tartunk, a tisztaságot kiemelem, bár szerintem ez evidens. Súrolás, fertőtlenítés, illatosítás.
  • A fürdőszoba és a WC sokunk lakásában van abszolút rossz helyen. Kívülről az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy eltereled onnan a látogató és a csí figyelmét. Az ajtón beltéri pakua tükörrel visszaverhető az energiaáram, illetve belül vissza fogott díszítése (egy kellemes kép a WC belső ajtaján) szivárvány kristály az ablakon (arra késztethető a csí, hogy mielőtt távozik a lefolyókon, időzzön el picit.
  • Hogy észrevétlenné tedd ezeket a helységeket, csukd be mindig az ajtajukat, ha nem használod, dugd be a lefolyó dugóit, illetve a legfontosabb, hogy a vécé-ülőke fedele mindig le legyen hajtva! Ezek a nyílások lehetőséget adnak a lakásban keringő életerő energia gyors távozására.
  • Divatos dolog a vizes helységeket a hálószoba mellé építeni praktikussági szempontból, a Feng Shui ezt mégsem tanácsolja.
    A sok negatív energia minden ajtónyitáskor a hálószobába árad a mellékhelységből. A rossz alvásért is felelős lehet ha fejed abba az irányba néz.

Ha problémák adódnak életedben, mielőbb állapítsd meg, melyik területen tanyázik a fürdőszobád. A gazdagság területen lehúzod a pénzt; a szerelem területen elfolyik a boldogságot. Az emeleten a konyha, vagy a hálószoba fölött van, szintén problémák forrása lehet.

 

Nézd meg akciós ajánlatainkat a  áruházunkban!

0 Hozzászólások

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*