Tuning visszabutítás műszakihoz

Tuning visszabutítás műszakihoz

Ellátogattam a szervizbe, amely vállalta a forgalomból hatóságilag kivont autó legálissá alakítását és vizsga felkészítését. A kocsi tulajdonosa divatos tuningkiegészítőket szerelt az autójára, lámpákat, sportfutómű-készletet, sportlégszűrőt, sportkipufogót. Mégsem ezek miatt vesztette el a forgalmiját, hanem a lámpákra ragasztott sötétítő fólia miatt, amely bár csábító, mégsem szabályos. A kedvelt ellenőrzési pont – a kilógó kerék a sárvédő alól – rendben volt, annak ellenére, hogy a gyári méretnél nagyobb felniket viselt.

 

A szerelők átnézték az autót, és elkezdték a gyenge pontok kiszűrését. Magasabbra tekerték az állítható futóművet, ami könnyen ment, viszonylag új készlet volt, nem korrodálódtak össze a csavarok. A lámpafóliákat lehúzták a burákról, majd az utólagos első kopogtatókat is leszerelték, minél kevesebb legyen az esetleges kritikus pont. A tulajdonos megkereste az új alkatrészek műbizonylatát, ami nem mindenhez sikerült. Például az univerzális hátsó dobnak semmilyen papírja nincs, önmagában még elcsúszik, de ha több a hibapont, akkor már akadályozhatja a sikeres vizsgát. A lámpákon ellenőrizték az E-jóváhagyás jelek meglétét, elméletileg így elfogadják az új világítótesteket a vizsgán. A motorteret felnyitva rögtön látszik az utólagos sportlégszűrő, amely a henger alakú műanyag házban kapott helyet. A szerelő kiemelte a sportszűrőt, megtisztította, de ezzel még nem ért véget a munkája.
A légszűrőházat csak az ima tartotta a helyén, meg egy ablaktisztító szivacs! Látni még csodákat…, tűzveszélyes holmit a motortérben. Meg kellett oldani a biztos, fals levegőtől mentes rögzítést.

 

Ezek után ellenőrizték az autó átlagos állapotát a vizsga szempontjából. Itt is akad tennivaló, így lecserélték a flexibilis fékcsöveket, és új fékolajjal töltötték fel a rendszert, amelyet a csere után légtelenítettek. A munka végeztével futóműállítást végeztek, mert a hasmagasság módosításával megváltozott a lengőkarok helyzete, tehát új beállítási értékekre kellett belőni a kocsit.

 

Nézd meg akciós ajánlatainkat a  áruházunkban!

0 Hozzászólások

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*