Az ablaktörlőlapát kárt okozhat a szélvédőben!

Az ablaktörlőlapát kárt okozhat a szélvédőben!

A nyári forróság során a tűző napsütés miatt a szélvédő erősen felhevülhet, és az ablaktörlőlapátok gumiéle rásül-ráragad az üvegfelületre.
Így ablaktörléskor kisebb, szemmel alig látható darabkák szakadhatnak ki belőle, tehát csíkokat húz, elöregedéskor pedig a megkeményedett gumi könnyebben foszlik és leválhat a törlést végző élprofil.Rosszabb esetben annyira szétszakadhat a gumi, hogy a lapát fém alkatrészei felkarcolhatják a szélvédőt, és drágán javítható kárt okoznak. Cseredarabként érdemes jó minőséget vásárolni, egyrészt a méretpontosság okán, másrészt a márkás lapátok általában tovább bírják.

 

Több helyen darabonként is lehet venni, a dobozon jelölik a lapáthosszt, illetve a típusok listáját, amelyre felszerelhetők. Érdemes figyelni erre, mert gyakorta csak egyféle ablaktörlőkar-csatlakozót (adapter) mellékelnek a lapáthoz.
A cseréje egyszerű, az ablaktörlőkart elemelve az üvegről a műanyag csatlakozó biztosítóját oldva lehúzható a lapát a karvégről, majd ugyanígy felrakható az új. Érdemes egy próbatörlést végezni, nehogy véletlenül rossz legyen a méret és összeakadjanak a lapátok.

 

 Nézd meg akciós ajánlatainkat a  áruházunkban!

 

0 Hozzászólások

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*