Újragondolt tégla

Újragondolt tégla

A tégla több ezer éves története során számtalanszor elhangzott, hogy idejét múlt építőanyag, a falazás pedig elavult építési technológia. Az idő azonban mindig rácáfolt erre, hisz a tégla, és a téglából készült falazat igenis képes az innovációra, és a legkorszerűbb technológiákkal is felveszi a versenyt. Bizonyíték erre, hogy a Wienerberger által kifejlesztett új falazási technológia, a POROTHERM PROFI DRYFIX az Innovációs Nagydíj Pályázaton kiemelt elismerésben részesült. A POROTHERM PROFI DRYFIX technológia alkalmazásával az energiafelhasználás optimalizálásához is hozzájárulhatunk, kiemelkedő hőszigetelést és energiahatékonyságot érhetünk el.

Egyszerű, könnyen elsajátítható technológia – mintha építőkocka volna 

A tégla, mint falazóelem és a téglából épülő falazott falszerkezetek az utóbbi 20 évben hatalmas fejlődésen mentek át. A korábban verejtékes munkát igénylő falazást mára már szinte felváltotta a fehér kesztyűben is végezhető PROFI falazási technológia, aminek építése egyszerű, könnyen elsajátítható.
A Wienerberger csiszolt tégláival eddig dolgozó kivitelezők szerint, az új technológia abszolút nem bonyolult, bármelyik kőműves számára azonnal megtanulható, ezért a felfekvő felületein síkra csiszolt falazóelemből álló, milliméteres pontosságú POROTHERM PROFI rendszer méltán lett gyorsan sikeres a kivitelezők és az építtetők körében is. Bár első hallásra irreálisnak tűnik a mérettűrés, a kezdő sor elhelyezése után – a nagyfokú pontosságnak köszönhetően – szinte elenyésző a habarcsolási, az igazítási munka, ezáltal a falazat építési sebessége robbanásszerűen megnő, és a “végtermék” is láthatóan szebb lesz. A Wienerberger a legújabb falazási technológiáját a POROTHERM PROFI rendszer szellemét megtartva, azt továbbfejlesztve hozta létre a POROTHERM PROFI DRYFIX rendszert.

A rendszer elemei

A DRYFIX rendszer egy valamennyi részletében precízen megtervezett és kidolgozott falazási rendszer, mely a PROFI tégla alkalmazására épül, ez biztosítja a milliméteres pontosságot. A POROTHERM PROFI építési rendszer bevezetésével a magyar építési piacon minőségi változás következett be a téglaépítés terén. Nem csak az építési sebesség növekedése hozta újra versenybe a téglafalakat, hanem az esztétikum és ezáltal a megbízhatóság is: a nagyfokú pontosságnak köszönhetően a falazatban eddig kényszerűen megjelenő vízszintes habarcsfugák majdnem teljesen eltűntek, a vakolat számára egyenletesebb felület alakult ki.
A DRYFIX technológia a fent említett PROFI téglák mellett immár nem a klasszikus értelemben vett habarcsot használja az egyes sorok egymáshoz rögzítésére, hanem egy speciális, igen erős ragasztóhabot. A ragasztóhab felvitele a habarcsterítésnél is gyorsabb, a falazás sebessége a Profi rendszerrel elért növekedést meghatványozza.

Miben tud többet a Dryfix?

A DRYFIX komplett rendszer révén mindazon előnyöket nyújtja, amelyet a korábban megszokott POROTHERM falazási rendszerek biztosítottak.
A falazóelem és a kötőanyag speciális kapcsolata révén olyan építési rendszer jött létre, mely a DRYFIX ragasztóhabnak köszönhetően akár -5°C foktól is alkalmazható. A korábban kényszerűen munkaszünettel töltött téli időszakban immár technológiai akadálya sincs a falazásnak.
A DRYFIX kötőanyag a DRYFIX ragasztóhab egy olyan speciális pur-hab alapú ragasztó, mely gyorsan köt, és nagy kötőerővel rendelkezik. Nagyméretű húzószilárdságának köszönhetően felhasználási köre a falazatokon belül valószínűleg csak bővülni fog. A DRYFIX ragasztóhab az építőiparban már ismeretes pur-hab flakonos kiszerelésben kerül a felhasználóhoz, amely nagyban könnyíti a bedolgozását, ugyanis nincs szükség külön célszerszámra, mellyel fel kell hordani és el kell egyengetni a falazat sorai közti kötőanyagot. Azon túl, hogy a bedolgozás gyorsabbá válik, nincs szükség a célszerszámok hosszadalmas tisztogatására sem, a kifújópisztoly egy egyszerű mozdulattal tisztítható. A falazás sebessége a Profi falazáshoz képest akár 30 %-kal is gyorsabb lehet.
A falazás a DRYFIX-szel immár tényleg egy tiszta, fehér kesztyűs munka lesz, nincs szükség az építéshelyen a kezdő sor elkészítése után falazóhabarcsra, illetve sokkal egyszerűbbé válik a kötőanyag felhordása is.

A DRYFIX rendszerben a 6000 éves múlt és a XXI. századi jövő talál egymásra. Reményeink szerint mindenki megelégedésére, hisz tervező, kivitelező, beruházó, építtető egyaránt jobb minőségű, gyorsabban elkészíthető, szebb falazatot kap. Leghosszabb ideig persze a bentlakó élvezheti a téglafal áldásos tulajdonságait, a hagyományos falazási technológiához képest megnövekedett hőszigetelést és hőtárolást, az egészséges páraháztartást a kitűnő lakóklímát. Mindezt gazdaságosan, idő- és energiatakarékosan megépített, energiatudatos otthonában. Ma Magyarországon az elérhető legkorszerűbb téglatechnológia a DRXFIX.

 

Nézd meg akciós ajánlatainkat a  áruházunkban!

0 Hozzászólások

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*