Fényezzük újra a lambériát

Fényezzük újra a lambériát

A bordázott lambéria figyelemreméltó dísze a lakásunknak, ezért célszerű karbantartani és óvni. Egy védőréteg a lambérián megvédi azt a görbüléstől és a foltoktól. A régi fényezés eltávolítása időigényes, de a frissebb, világosabb lambéria a lakásod kedvence lehet.

Tippek:

  1. Fess egy vékony réteg festéket a lambériára. Dolgozz kis, kezelhető területeken, másfél méternél ne legyen nagyobb. Engedd, hogy a festékoldó beszivárogjon a régebbi lakkozás alá, ez körülbelül 20-30 percet vesz igénybe. Egy spaklival nézd meg, hogy a fényezés lágyul-e. Amikor a fényezés könnyen lejön, a festékoldó megtette a hatását.
  1. Használd a spaklit, hogy eltávolítsd a festékoldót és a fényezést a lambériáról. Töröld le a maradékot egy vödör szélére, vagy egy rongyra a munka folyamán. Távolítsd el a lehető legtöbb fényezést a spaklival. Folytasd a munkát a többi lambérián is.
  1. Használj fém eszközt a makacs részeknél. A festékoldót közvetlenül a szerszámra rakd, és körkörös mozgással távolítsd el a makacs részeket.
  1. Tedd mattá a felületet egy csiszológéppel. Ezzel az eszközzel a rezgés miatt hatékonyabb és gyorsabb a munka, mintha kézzel csinálnád.
    A port töröld le egy nedves kendővel.
  1. Fényezd újra a lambériát és a töröld le a felesleget egy tiszta ronggyal. Folytasd ezt a munkát, amíg van megmunkálandó felület, és nem érted el a kívánt színmélységet.

További tanácsok:

A lambéria újrafényezése munkaigényes, ezért előtte bizonyosodj meg arról, hogy megéri-e nekilátni. Nem szabad, hogy a lambéria görbe, vagy víz által károsodott legyen. Kérj árajánlatot egy vállalkozótól, mielőtt eltávolítanád az eredeti fényezést, talán jobban megéri lecserélni, mint újrafényezni.

 

Nézd meg akciós ajánlatainkat a  áruházunkban!

0 Hozzászólások

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*