Traffipax ellen

Traffipax ellen

Ügyes kis eszköz találtunk, talán a legérdekesebbet az utóbbi egy év felhozatalában. Működési elvében nincs újdonság, újszerűségét a kialakítás és az okos eszközökkel való kapcsolata hozza. A traffipaxjelzők azon fajtájába tartozik, amely GPS helyazonosítása alapján képesek jelezni a telepített sebesség mérő rendszereket. Tehát a magyarországi 365 db VÉDA kaput és a korábban telepített és még működő, helyi kezelésben lévő eszközöket is. 

 

Minthogy sokan járnak külföldre, az sem megvetendő, hogy a kis eszköz ismeri Európa országainak telepített sebesség-ellenőrző állományát is, köztük az átlagsebességet mérő szakaszokat is. Felmérések szerint a sebesség túllépések negyede nem szándékos, tehát véletlenül hajt a sofőr gyorsabban vagy, mert követi a forgalom ritmusát, vagy elbambul, nem veszi észre a korlátozó táblát, illetve nem fékez időben, vagy nem elég intenzíven.
Tehát számtalan példa van arra, hogy miként folyhat bele szabálytisztelő autós és a gyorshajtás vétségébe.

 

Ilyenkor jól jöhet egy ilyen előrejelző eszköz, amely hang- és fényjelzéssel figyelmezteteti a sofőrt, ha mérési ponthoz közelít. A kipróbált Spy+ nevű készülék mindössze 31 g-os, olyan mint egy USB memória. A hasonlóságot tovább erősíti, hogy széthúzva valóban rendelkezik USB-csatlakozóval.
Ennek oka kettős, így is tölthető, illetve az adatbázisa a gyártó forgalmazó honlapjáról frissíthető. A töltésre még két mód áll rendelkezésre: a mellékelt szivargyújtó adapterrel, továbbá a készülék hasán elhelyezett napelemek segítségével. Ugyanis a legcélszerűbb az eszközt a dokkolójában használni, amely kis tapadókorongokkal ellátott, hogy a szélvédő belső felére rögzíthető legyen. Felhelyezve a napelem kifelé néz, a töltés meghosszabbítja az üzemidőt. A szélvédőn való elhelyezése nem csak a töltés miatt előnyös, a GPS-jel fogadására is így a leghatékonyabb – bár próbánk szerint a szivargyújtó-töltőbe helyezve és megbízhatóan működött. Az eszköz az autó sebességéttől és a sebességhatártól függően 100, 300 és 500 m távolságból figyelmeztet a közelgő kapura. Ha a kocsi a sebességhatárt nem lépi át, a jelzés egyszeri, tájékoztató jellegű (zöld LED villog).
A megengedettnél gyorsabban hajtva nagyobb távolságból jelez, többször figyelmeztetve sofőrt a szituációra (piros LED villog).

 

A készülék tartós gombnyomással kapcsolódik be, majd rövid időn belül csippantással jelzi, hogy pozícionálta magát, tehát befogadta a GPS-jeleket.
Az út végén a kikapcsolással már nem kell bajlódni, ha a kocsi 15 percig nem mozdul, a készülék kikapcsol. A 8,4 cm hosszú készülék 100 Ft híján
30 000-be kerül. Ez megfelel a hasonló elvű eszközök kínálatának, azzal a különbséggel, hogy ez a készülék negyedakkora.

 

Nézd meg akciós ajánlatainkat a  áruházunkban!

 

0 Hozzászólások

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*