Otthoni kerékcsere

Otthoni kerékcsere

A helyzet úgy hozta, hogy ezúttal otthon, a garázs szélvédett ölelésében cserélhetünk kereket. Hogy miért? Nos, mert a lemezfelniken pihenő régi téli abroncsokat újakra kellett cserélni, tehát irány a gumis műhely, hogy aztán majd otthon bíbelődjünk az emelőzéssel, csavarozgatással.
A Toyota Yaris ugyan elvihette volna a négy régi kereket, de mivel útközben a neten vásárolt új köpenyeket (Freestone Firehawk 3) és fel kellett venni a fedélzetre, túl zsúfolt lett volna a városi kis autó. 

 

A gumisnál aztán pattogtak szépen lefelé a régi, végképp „kuka érett” gumik, egyikük futófelületén megcsillanó csavarfejjel. A cserét végző szakember a leszerelés után megpörgette a gépen az üres felniket, hogy nincs-e ütés bennük, majd mielőtt felszerelte az új köpenyeket, kicserélte a szelepeket.
Nem csupán azok belsejét, hanem a teljes gumiházat is – elmondása szerint sokan nem fordítanak erre kellő figyelmet, így előfordulhat, hogy a jó állapotú, de régi felniken maradnak a régi szelepcsonkok is, ám azok elöregedő gumiteste szép lassan elengedi a levegőt. Ezen ne spóroljunk, kérjük a gumist, hogy cserélje ki azokat, gyors és olcsó plusz a gumikon felül.

 

Otthon aztán már minden menetrend szerint haladt: autó a garázs közepén, csavar lazítás, emelés, le- és felszerelés, majd a pihenőre vonuló nyári köpeny krétás megjelölése. Hiába érezzük úgy, hogy a lekerülő kerekekkel nem volt semmi gond, az évszakváltáskor ezeket is át kell nézetni egy gumis műhelyben (futófelület és oldalfal ellenőrzése, centírozás.

 

Nézd meg akciós ajánlatainkat a  áruházunkban!

0 Hozzászólások

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*