Na most már csempézhetünk!

Na most már csempézhetünk!

Házunk, lakásunk építésénél az egyik legfontosabb szempont a vizes helyiségek megfelelő, biztonságos burkolása. Padlóburkolatok készítésekor az aljzat felületi egyenetlenségénél 3-4 mm eltérés esetén célszerű aljzatkiegyenlítőt alkalmazni. Abban az esetben is kell mélyalapozót használni, ha az alap kellően sima, mert az alapozó tapadóhidat képez, és megkönnyíti a ragasztóhabarcs rögzülését. A zuhany és a kád mögötti területen az intenzív vízterhelés miatt ajánlatos egy biztonsági réteget, úgynevezett folyékony fóliát felkenni, amely megvédi az átázástól a falazatot. A fugázásnál nemcsak az esztétikum a fontos, hanem az eltérő nagyságú hézagok megfelelő minőségű anyaggal való kitöltése (flexibilis, penészedésálló stb.). A fal és a csempe találkozásánál található dilatációs hézagok kitöltésére alkalmas szilikonos fugázók a hagyományos fugázókkal megegyező színkód szerint választhatók.

  • Olvassuk el a tasakon lévő információkat: a megadott mennyiségű vízzel kellő méretű edényben, lassú fordulatú keverőszárral csomómentesre keverjük a masszát, majd kb. 10 perc pihentetés után újra átkeverjük. Mindig a vízhez adjuk a port!
  • Az előre eltervezett nagyságú felületre a flexibilis vagy emelt minőségű ragasztóhabarcsot fogas kenőlemezzel hordjuk fel. Ha szükséges, helyezzünk be élvédő profilokat, ami esztétikus megjelenést biztosít, és védi az éleket a túlzott terheléstől.
  • A burkolólapokat enyhe nyomással, eltolva rakjuk a habarcságyba, a pontos távolságokhoz használjunk fugakereszteket. A legbelső sarokból induljunk el vízszintes irányba, és időnként a korrigálási időn belül ellenőrizzük a helyes méretezést.
  • Az adott felület a legritkább esetben olyan méretű, hogy a csempék pontosan faltól falig érjenek, vágnunk kell őket. Egy helyiség leburkolásához nem kell megvennünk a drága csempetörőket, a barkácsáruházak többségében kölcsönözhetünk is.
  • A ragasztás után 24 órával a megfelelő minőségű fugahabarcsal, gumisimító segítségével íves mozdulatokkal alaposan töltsük ki a réseket.
    A fugázóanyagot kötés előtt körkörös mozdulatokkal le kell mosni a csempéről.
  • A sarkokat, a dilatációs hézagokat pl. kádnál, ajtótoknál rugalmas szilikonos tömítőmasszával fugázzuk ki. A ferdén levágott végű csőből nyomjuk ki a tömítőanyagot, mosószeres vízzel nedvesítsük meg a csempét, és ujjbeggyel korrigáljuk.

 

Nézd meg akciós ajánlatainkat a  áruházunkban!

0 Hozzászólások

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*