Klímafertőtlenítés otthon

Klímafertőtlenítés otthon

A nyári forróság aktív légkondicionáló használatát is hoz magával, gyakran torokkaparó tüsszögéssel, mert elmaradt a klímatisztítás.
A karbantartó klímatisztítás, ha nem egy teljesen elhanyagolt rendszer javítását célozza, otthon is végezhető művelet. Erre a már boltokban kapható, egyszer használatos légkondicionáló-fertőtlenítőszerek adnak lehetőséget. Többféle létezik, van, amelyet be kell fújni a légcsatornákba, van, amit a pollenszűrő mögé kell tenni, illetve amelynek szelepe kiakasztható, így az utastérben önműködően kifújja a tartalmát.

 

A klíma karbantartás házi kellékei: új pollenszűrő és fertőtlenítő spray

 

 

A lényeg, hogy a hatóanyag eljusson a hőcserélőhöz, és a légjáratok minden zugába, ahol lehet koszos lerakódás, megtelepedve a kellemetlenséget okozó bacilusokkal. A palack használatához szükséges némi előkészület, annak ellenére, hogy talán ennek a használata a legegyszerűbb.
Előszöris ki kell takarítani az autót, kiporszívózni és letörölgetni a kárpitokat. Mindezt azért, hogy ne a por vegye fel a vegyszert, illetve abban megtapadva túl sok ne maradjon az autó használata közbeni későbbi időkre. Bár a használati utasítás nem írja, kicseréltük az egy éve szolgáló pollenszűrőt is.
A filter behelyezésekor a légáramlás irányára kell figyelni, ezt jelölés segíti.

A szűrő cseréje után jön a fő művelet

A motor beindítása után a szellőztető rendszert belső keringetésre kell állítani, a hőfokot minimumra venni, a ventilátort pedig a legmagasabb fokozatra kapcsolni. A flakont a hátsó ülés elé a padlóra helyezve be kell indítani, a szelepe kiakad, így intenzíven kezdi kifújni a tartalmát. A vegyszer kiáramlása néhány percig eltart, majd még negyed óráig kell becsukott ajtókkal járatni az autót, természetesen senki nem lehet az utastérben.
Ez a csíraölés időszaka.

Amikor lejárt az idő (rá hagytunk pár percet), nyitható a autó, és leállítható a motor. Minden ajtót ki kell tárni, még a csomagtér fedelet is, ki kell szellőztetni a kocsit, legalább fél órán át. Az első kilométereket érdemes nyitott ablakokkal megtenni, amíg át szellőznek a légjáratok is.

 

Nézd meg akciós ajánlatainkat a  áruházunkban!

 

0 Hozzászólások

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*