A fény, megvilágítás szerepe

A fény, megvilágítás szerepe

Minden helység legyen kellőképpen kivilágítható, bármilyen napfényes is a lakás. Az őszi-téli sötét időszakban úgyis erősen hiányolod a Nap fényét, ezért ezt muszáj pótolnod.

 

A fényekkel hangulatot varázsolhatsz szobán belül is, irányítható lámpákkal. Akár fényerősségükkel, színükkel, akár irányukkal befolyásolhatod a légkört. Ha szomorú vagy, engedj több fényt magadhoz! Ha pihenni vágysz, relaxálni vagy meditálni, csökkentsd a világosságot, hogy jótékony félhomályba burkolózz. Ha vendéget vársz, kivilágítod a házat, még a bejáratot is, hogy vendégeid könnyebben odataláljanak, valamint, hogy nyomatékot adj az alkalomnak, így ébren tartva barátaid figyelmét.

 

Ha a fényeket Feng Shui szempontjából szeretnéd felhasználni, alkalmazd a sarkokban, ugyanis ott előszeretettel megreked az energia, így aztán negatív sugarait küldi szét a lakásban. Erre senki sem vágyik, ezért kerülj el minden sötét zugot.
Ijesztő és félelmetes.

Bújócskázó gyerekek gyakran ezekben a sötét sarkokban keresnek menedéket, nem véletlenül.

 

 

Lépcsőfeljárók, lépcsőfordulók sokkal barátságosabbak, ha jól világítottak, a felfelé áramló csí is könnyebben találja az utat. A lámpabura mutasson felfelé, ez növeli a teret, bátorságot kölcsönöz a félő, lefeküdni battyogó gyermekeknek. Ugyanezzel a játékkal bővíthetők ki szűk folyosók, ferde falú emeleti szobák. A lefelé irányuló fény leszűkíti a teret, földhöz ragasztja a fényt, lefelé irányítja a csít is. A ferde fal azt az érzést keltheti benned, hogy mindjárt rád dől. Nem ijesztgetni akarlak. Nálunk is vannak ferde falak, az egyetlen, amit eddig tenni tudtam, hogy ezek a falak fehérek, és a gyerekek ágyát nem oda helyeztem. A következő lépés az lesz, hogy lámpákkal fogjuk megvilágítani a ferde falakat, hogy kitáguljon a szoba abban az irányban. Ezen a problémán a színek játékával lehet még segíteni, meg sok egyébbel.

 

A Feng Shui szempontjából az a jó ház, ahol sok kisebb lámpa található. Persze, több mindent figyelembe vesz az ember, amikor elektromos készülékek vezetékét huzalozza a ház falaiba, amiben a takarékosság is fontos szempont. Nem tudom, jártál-e már úgy, hogy időről időre azon bosszankodtál, hogy ebbe a sarokba ugyan miért nem rakattál konnektort, mikor ide is annyira kellene egy lámpa. Mi jártunk már így…

Az éjjeli lámpával azt a szabályt kell betartanod, hogy ne a fejed felett tartsd. Legalábbis éjszakára helyezd át az éjjeliszekrényre, ha mozgatható egyáltalán. A falra – fejed fölé – fölszerelt villany nem hoz nyugodt álmot, mindig ott vibrál a fény őre, s nem is jó érzés úgy elaludni, hogy valami bármikor a fejedre eshet. Igaz? Ha hálószobában van a tv, jó hatással bír a garázda elektroszmogra, ha a tv mögé egy kis villanyt vagy valamilyen fényforrást helyezel. A szemednek is jobb érzés, ha nem arra a szűk, kéken vibráló képernyőre irányul, erős kontrasztjaként a körülötte lévő sötétségnek.

 

A fény biztonságérzetet ad, élettel telít, feltölt, még akkor is, ha mesterséges. Így van ezzel a csí is, oda folyik, ahol fényt talál. A sötét sé csít termel.
Nem tévesztendő össze a sötét az éjjel nyugalom sötétével, mely elfed és beborít. Gondolj azokra, akik csak akkor tudnak elaludni, ha körülöttük teljesen sötét a szoba. Nappal ezért megy nehezebben a pihenés, mert a fény aktivitásra serkent, és gátolja pihenést. Vannak azonban olyan emberek
– mint én is -, akiket a fény annyira felpörget, hogy nyugodt, gondolkodásra késztető tevékenységet igazából csak a sötétség leple alatt, éjjel tudnak folytatni.

 

Nem beszéltünk még arról, mi van akkor, ha túl sok a fény, vagyis a tűz elem egy helységben? Mindenképpen tompítani kell erejét, mert (eléget).
Tudod, az elemek egyensúlyára kell törekedned, ahol sem a tűz, sem másik négy elem nincs túlsúlyban. A tüzet vízzel tompíthatod, de annyira, hogy kioltsd. Jó az akvárium, a víz bármilyen megjelenési formája, tükörfelület, átlátszó üveg; vagy a fém elemhez tartozó fehér vagy ezüstszín.

 

A tisztaság a fény áramlási útjának alapvető feltétele, ezért a lámpatesteket, az üvegfelületeket, amin keresztül halad, gyakran tisztítsd.

 

Nézd meg akciós ajánlatainkat a  áruházunkban!

0 Hozzászólások

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*