Rend a lelked! “tavaszi nagytakarítás”

Rend a lelked! “tavaszi nagytakarítás”

Mikor a Feng Shui tanulmányozása során ehhez a részhez érkeztem, annyira mélyen érintett ez a felszólítás, hogy egyetlen nap halasztást sem adtam magamnak. Hálószobánk akkori elrendezése izgalmasnak bizonyult számomra, bár éreztem, hogy nincs rendben. Ágyunkat a szoba közepére helyeztem, hogy körbejárható legyen, fejünk mögött asztal volt számítógéppel, és az ajtónak is háttal kerültünk…

Hát, igaz, ami igaz, néhány hónapig tűrtük ezt a helyzetet, de mivel a rendetlenség hétről hétre fokozódott, valamit mindenképp tenni kellett.
Hál’ Istennek (véletlenek, persze, nincsenek) jó időben talált meg a Feng Shui szabályrendszere ahhoz, hogy elszánjam magam a változtatásra.
Másnap megszüntettem a dzsumbujt: az ágyat a fal elé toltam, a számítógépet a megfelelő helyre, az ajtó mögé tettem, és végre rendet raktam a kacatokkal teli hatalmas szekrényben. Levegő, fény és energia töltötte fel a szobát, mely azóta is teljesen jól funkcionál.
A rendrakás, persze, nem csak az átcsoportosításból áll.

  • Dobáld ki azokat a dolgokat, amiket nem használsz, ráadásul teljesen értelmetlenek!
  • Azok a helyek a lakásban, ahol kacatokat tárolsz, megkötik, blokkolják az energiát. Energiatorlaszok jönnek létre, amik felelősek lehetnek életed valamely területének problémái miatt. Nem is gondoltál erre eddig? Korábban én sem. Hajlamos voltam évekig őrizgetni egy-egy ruhát, hogy egyszer majd talán felveszem, vagy egy-egy tárgyat, amit csak azért nem dobtam már a kukába, mert kaptam, és úgy éreztem, nem illendő.
    Ezen a nézőpontomon nagyot változtattam. Tudod, nem jön az új, még ki nem dobod a régit.
    Rengeteg olyan ruhát pakoltam ki szekrényeimből, melyekkel mindössze annyi kapcsolatom volt korábban, hogy újra hajtogattam azokat.
    A gyerekek szekrényeit is felszabadítottam. Valószínűleg ez az utóbbi hadművelet eredményesebben sikerült, ugyanis lányaim azóta három helyről is kaptak egy-egy kupac gyerekruhát. Az én szekrényem még mindig elég zsúfolt.

Tehát szelektálj, és dobáld ki, ajándékozd el mindazt, amire semmi szükséged! Egy-két szekrényed vagy fiókot tutira üresen fog maradni a végén.

Mi a helyzet a pincével, garázzsal, melléképületekkel? Van padlás is? Kitűnő hely az energiának arra, hogy elbújhasson. Már ha játszadozni akarna veled, pedig nem akar. Csak nem tehet mást. Ezeket a helyeket általában lomtárnak használjuk, lehordunk, kihordunk és felhordunk mindent, ami feleslegessé vált, de kidobni nem akarjuk, mondván, jó lesz még valamire. Magadra ismersz? Ha tudnád, mi volt a mi pincénkben!
Évek óta tervezgettük, hogy lomtalanítunk. De valószínűleg oka volt annak is, hogy nem tettük meg.
Tudtad, hogy a pince képviseli a tudatalattid folyamatait? Ez azt jelenti, hogy ha nem vagy képes rendet tenni a pincében, életednek valamely területével sem vagy képes szembenézni. Valószínűleg azzal, melyről nem beszélsz, nem is gondolsz rá, de ott motoz benned, és félelemmel tölt el. Nem jó, ha így van.

Tedd próbára magad: mi történik, ha valahogy nagy levegőt véve lepókhálózol a házban évek óta érintetlen területeken, és megszabadulsz végre mindenféle 20 éves jótállási papírtól és számlától, használhatatlan bicikligumitól, beszáradt befőttesüvegtől, lyukas kosaraktól, hasznavehetetlen kerti szerszámoktól. “Ez utóbbiak esetében, ha szükség van használhatóakra, vásárolj újat belőlük!”

Ha észreveszel bizonyos előnyös változtatást életed bármely területén, a felismerés újabb energiával fog feltölteni. Ha nem, akkor meg legalább kihúztál egy szálkát a körmöd alól. Ilyenkor szokott az is előfordulni, hogy hónapok óta eltűntnek vélt tárgyak kerülnek elő, óriási – boldogságot – szerezve.

Mi a helyzet a nagymamától örökölt, nem igazán használt, polcon porosodó dísztárgyakkal, tányérokkal, melyek becsesek, de divatjamúltak, ezért használni sosem fogod? Tartsd meg belőlük azokat, melyek valóban dísztárgyként funkcionálnak, a dobozban lévőktől jobb lenne megválnod.
Amelyik tárgy nem ébreszt benned nap, mint nap kellemes melegséget, jóleső gondolatokat – mert, hogy nem látod -, nincs szükséged rá. Ajándékozd el!

Mivel tárgyaid saját kivetüléseid, lényed tárgyiasult megnyilvánulásai, fontos, hogy csak azokat tartsd meg, melyek erősítenek, vagy mindennapi életed szerves részét képezik. Furcsa a tárgyakat megszemélyesíteni, de ha íróasztalod sem élettelen eszközként tartja a számítógépedet, hanem téged segítő körülményként van jelen, a munka is eredményesebben fog menni. Tiszteld meg ezért környezeted tárgyait azzal, hogy rendet tartasz körülöttük, rajtuk, alattuk és felettük. Törölgesd le hetente legalább egyszer, védd, óvd a maradandó sérülésektől! Ha megköszönöd, mondjuk, autódnak, hogy épségben haza szállított téged, lehetséges, hogy egyhamar sehol nem jelez műszaki hibát…

  • Második lépésként varázsold tisztára a környezetedet, portalaníts, de mindent! Egyetlen sarok se maradjon ki: a csillár, lámpatest is megköszönni a gondoskodást. Ja, és húzd ki az ágyad! Érdekes dolgokat fogsz találni alatta (mögötte). A por szintén megköti a pozitív energiát, így hiába áramlik a szobába, ha egy poros háromkarú lámpa megfogja a mennyezet közepén.

A por egészségtelen, állandóan felverjük és, persze, növeljük minden ajtó- és ablaknyitással. Rátelepszik meglévő pozitív gondolataidra is, aztán könnyen negatív lehet belőlük. Először csak azt veszed észre, hogy sikeresen induló karriered nem felfelé ívelő, mint kezdetben. Aztán főnököd elveszi tőled a legígéretesebb ügyet, amivel valaha is találkoztál. Ezután csak apróbb megbízásokat kapsz, végül semmilyet. Ha nem teszel közben valamit ez ellen!
A tisztaság, rend, jó illat nemcsak a lakásra vonatkozik, hanem minden olyan területre, helységre, ahol napod nagy részét töltöd, illetve sokat tartózkodsz. Lakás, munkahely vagy autó.

  • Nem elég a szobában lévő tárgyakat, játékokat, füzeteket behajigálni egy szekrénybe, hogy ott úgy sem látja senki, a negatív energia így még erősebben hat, ugyanis elfeledkezel róla, és még gondolataidban sincs meg a képe a rendezettségnek.

Szabad polcokról, szekrényekről pakolj el minden bazárt! Nem jó, ha ott hemzsegnek a szemed előtt a különböző szintű energiával feltöltő tárgyak. Leszűkítik a teret, a helyet, ahol mozogni tudsz, elveszik a levegő, zavartságot okoznak, szóval semmi szükség rájuk. A polcokon csak az legyen, ami ízlésesen harmonikussá teszi azt a területet! Biztosan nem veszed észre mekkora zsúfoltság a könyvespolcodon: csak az nincs rajta, ami már nem fért fel, egyébként meg csupa por az egész. Így szoktad meg. Ezért kell, hogy úgy nézd át lakásod, mint aki most jár ott először. Ha ez nem megy, kérd meg egy barátodat, hogy segítsen. Ha ő is túl elfogult, mert így szokott meg téged, akkor egy kritikusabb személyt. Csak aztán meg ne sértődj attól, amit hallani fogsz!

Mi van akkor, ha nem érdemes rendet tenni, mert a lakás annyira kicsi, koszos, lelakott, sötét stb., hogy innen már csak menekülni érdemes?
El, valahova máshova. Sokan a szomszédok miatt érzik rosszul magukat, mások a saját sorsuk miatt fordulnak inkább emésztő depresszív állapotba.
A korábban felsorolt esetek mindegyike tartalmaz olyan elemeket, mely fokozatosan merítik az energiát, és láncreakcióként haladva szép lassan pusztítják az életet.

Kérdésed nyilván ezer, mindegyikre bizonyára nem is fogsz most választ találni, azokat kérdezd meg szakértőtől. A Feng Shui tanításán haladva innentől – ott van az optimális megtervezéstől kezdve a legapróbb tárgyakon keresztül magánéleted intim problémára is gyógyírt keresve – el fogunk jutni egy ideális életkép kialakításáig. Lehet, hogy ez így túl tökéletesen, túl émelygősen hangzik, hiszen kíváncsi lennél te arra az emberre, akinek minden teljesen rendben van az életében. Kirakatban kellene mutogatni az ilyet. Megnyugtatlak, nincs olyan ember, akinek ne szúrná a szemét legalább egyetlen valami. Miért?

Mert ami nekem jó, lehet, hogy neked éppen nem. Mert holisztikus világban élünk, ezerszálú kapcsolatrendszert tartunk fenn, melyben minden ember úgy különbözik a másiktól, mint két hóvirágkristály a téli befagyott ablakon.
Vagyis nem gondolkodunk egyformán, nem egy az ízlésünk, az ideálunk, a korunk, a felkészültségünk, a tudásunk, az emlékeink, a vágyaink. A világ így kerek. Ahogy világos (yang) és sötét (jin) oldal törvényszerűen kiegészíti egymást, úgy létezik ellentétes jellemű, viselkedésű emberek között megmagyarázhatatlan és örök vonzalom.

A Feng Shui sem azt ajánlja, hogy módszereinek alkalmazásával egy csapásra problémamentes, boldog és sikeres lesz az életed.
Viszont megmutatja az utat, melyen elindulva érdekes dolgokat fogsz tapasztalni, a világ más színben fog feltűnni előtted.

 

Nézd meg akciós ajánlatainkat a  áruházunkban!

0 Hozzászólások

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*