Ha az erkély a kerted

Ha az erkély a kerted

A terasz, erkély ugyanúgy része a háznak, mint a többi: nem lehet elhanyagolni azt. Akár panelházas erkélyről, akár családi házas, tágas teraszról legyen szó, elsősorban funkciójának megfelelően alakítsd ki! Ha az erkélyt tároló helységként használod, az nem túl szép látvány, de – sok esetben, tudom –
a szükség törvényt bont. Legalább legyen átlátható rend.

 

Pici erkélyen nem sok mindenre van lehetőség, de láttam már csodás megoldásokat cseppnyi kis területen is.
A nap elől gondosan árnyékold el, elég egy napernyő is, amit később összecsuksz és elraksz, hogy a téli napnak majd ne állja útját.

Egy kényelmes fotel, szék egy kis asztalkával, puha szőnyeg (ha meg tudod védeni az esőtől – ellenkező esetben meleg hatású burkolat), és sok virág.

Gyönyörű nyári kert varázsolható a 10. emelet erkélyére is, csak egy kis fantázia, kreativitás szükséges hozzá.
Ha a szemed elé táruló látvány egy másik emeletes ház képét mutatja, ajánlott egy szélcsengő, szivárványkristály vagy lobogó kifüggesztése, hogy a védelmedet biztosítsd.

A pakua tükör is jó szolgálatot tesz az éles sarkok támadása ellen.

 

Családi házas terasz esetében nagyobb szabadságot kapsz, több eszköz áll rendelkezésedre. Hatalmas, zöld levelű dézsás növények, futónövények, veranda kialakítás, oszlopok, hintaágy, agyagedények, kristály, szélcsengő.

 

Ha a terasz segítőbővítményként van jelen a házban (tehát kisebb, mint a ház azonos oldalának fele), annak a területnek az elemével segítsd, amelyiket erősíti. A növények színével, a burkolóanyag tónusával lehet nyomatékot adni szándékodnak. Azért ne zsúfold tele mindennel! Legyen szellős, hívogató, árnyat adó, ahová nyári reggeleken vagy estéken olyan jó kiülni! Ez magába foglalja azt is, hogy nem előnyös, ha raktárként ott állnak a kerti szerszámok, kint hagyott gyerekjátékok. A növényeket ápold; amelyik halódik, az vagy jelez valamit, vagy egyszerűen csak nem kapott inni. Ha állatot is tartasz (kutyát, cicát), a tálkáját külön helyen tárold, nem gusztusos látvány a beszáradt edény, maszatos kő.

 

Teraszod mindig legyen védett! Se szomszéd kíváncsi szeme, se az utca forgalma ne zavarja. A fák lassan nőnek, de ha időben gondolkodsz, pár év alatt kis nyári édenkert alakítható ki a buján körbenőtt növényzettel.

 

Nézd meg akciós ajánlatainkat a  áruházunkban!

0 Hozzászólások

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*