A kerti bútorzat

A kerti bútorzat

A kert ugyanolyan fontos része az otthonnak, mint a belső terek, csak akkor lesz családod épülésére és boldogulására, ha élővé varázsolod, ha férjed, gyermekeid – lába nyoma – ott marad benne. Ilyen jó a vasárnapi ebédfőzés közben néha ki pislantani a kertben játszó gyerekekre, vagy a szőlőt metsző családfőre. Bármilyen munkát végzel, tanulsz, takarítasz, dolgozatot gépelsz, friss gondolatokért mindig bátran fordulhatsz az ablak felé, ha a látvány hívogató.

 

Könnyen beszélek, mert szobám ablaka nem emeletes ház felé fordul, és a távolabbi látóhatárt sem takarja betonfalak tömkelege. Nincs szomszéd ház, sem forgalmas út, mely idő előtt tovaröpítené a gondolataimat. Mázli. Igazából persze arról akartam beszélni, miért jó, ha van hol ücsörögni a házon kívül, és milyen segítséget nyújt a Feng Shui a megfelelő kerti bútor kiválasztásában.

 

Akár funkcionálisan is arra való, hogy szabadidőd egy részét ott töltsd, táplálkozz a természet frissítő erejéből. A keleti tájolású kert nyári reggeleken arra csalogat, hogy ott költsd el a családoddal a reggelit, az ébredő nap koncentráltan energiával telített napsütésében. A nyugati-délnyugati kert a délutáni nap fényében fürdik, alkalmas családi, baráti körben eltöltött kerti partik rendezésére, beszélgetésre, vacsorázásra.

Természetesen, bármilyen tájolású a kert, a lényege, hogy találj benne helyet egy asztalnak székekkel, és a lehetőségekhez mérten árnyékolási megoldással. Az üldögélő hely energiája akkor pozitív, ha mind az öt elem megtalálható benne és körülötte, valamint se nem jin, és se nem jang töltésű. Legyen világos, de ne napperzselt, és ne is hideg, árnyékos.

 A bútort jó lenne úgy megválasztani, hogy harmonizáljon a házzal, és a kert többi részével, de tudom, ritka, hogy az ember minden apró részletet képes áttekinteni. Arról nem beszélve, hogy a székeket és az asztalt a nagyitól örökölted, a napernyő a szüleid ajándéka, a párnákat meg még akkor vetted, mikor épült a ház. A napernyő lehet, hogy jobb helyen lenne a medence mellett, a párnát át húzhatod, az asztal a székekkel pedig már nem is olyan szörnyű. Az asztal a kertben van, valószínűleg fűágyon fekszik, ami megadja az alaphangulatot, illetve a fa elem jelenlétét. A fém asztal a fémét, a piros terítő a tűzét, az asztal fekete színe a vizét, és az asztalon lévő agyag váza, vagy gyümölcsöstál a földét.

 

Nagyon kedvező a kertben mozgó csí szempontjából, és persze a saját jó érzésed miatt is, ha az asztalkát buja növények, tápláló kis tó mellett van felállítva. Az energiaáramlás persze csak akkor kielégítő és hasznos, ha a tó vize tiszta, és az élőlények egészségesek benne. “Ó, de szép is lenne, ha ilyen kertem lehetne, még ha csak pár négyzetméter is!” Panelházban laksz? Nos, megértem a sóhajod, van legalább erkélyed? Mázlista vagy.
Egy csöpp erkélyen is ideális kis kerti légkört varázsolhatsz, na azért nem olyat, mint egy árnyas lombú fákkal gazdagon benőtt kertben. 
Akkor mit is lehet tenni egy kétlépéses teraszon? Pl. kis csobogót lehet kihelyezni, virágládába virágot telepíteni, fél négyzetméteren sziklakertet építeni, dézsában örökzöldet nevelni, ja és persze egy kis asztalka két székkel…

 

Nézd meg akciós ajánlatainkat a  áruházunkban!

0 Hozzászólások

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*