Te is szeretnél medencét otthonra?

Te is szeretnél medencét otthonra?

Legyen otthon saját medencéd, hogy egész nyáron nyaralhass! Nagyszerű érzés, amikor kilépsz a házból és csak belecsobbansz a kertben, vagy a teraszon felállított medencédbe. Nem kell sorban állni, nem kell belépőt fizetni, másokat tolerálni, vigyázni az értékeidre és még sorolhatnám.

Nézzük, milyen szempontokat kell figyelembe venni a medence kiválasztásánál:

A föld feletti medence fantasztikus választás lehet, ha élvezni akarod a medencézés élményét időráfordítás, és nagyobb beruházás nélkül. A föld feletti medencék közös jellemzője, hogy telepítésük gyors és egyszerű, megfelelő talaj előkészítést követően rögtön felállíthatóak.

Nagyon fontos a megfelelő talaj előkészítés! A medencét csak vízszintes, termett talajra vagy homokágyra lehet telepíteni. Az egyenetlen talajra állított medence egyik oldalán erős nyomás keletkezhet, ami szakadáshoz, lyukadáshoz vezet. Érdemes a medence helyén a növényzetet eltávolítani.
A medence alá tehetünk mezőgazdasági fóliát, homokágyat vagy geotextíliát is.

A víz tisztaságát a megfelelő víztisztító és a vegyszerezés biztosítja. A medence keringtető-szűrőberendezése és a medence vegyszerezése csak együtt tudják biztosítani a medence vizének szükséges tisztaságát, külön – külön egyik sem ad megfelelő eredményt! A legtöbb medencénket komplett vízszűrő és forgató berendezéssel együtt szállítjuk.

Érdemes beszerezned egy medencetakarót is, amely nem csak védi a medencét az éjszakai kihűléstől, hanem megvédi a ráhulló szennyeződésektől. Ezáltal kevesebb vegyszer adagolása szükséges. A takaró segítségével, 1-2 fokkal is melegebb vízhőmérséklet érhető el. Szolártakaróval 3-4 fokkal melegebb vízhőmérséklet is elérhető.

Felfújható peremű medencék:

Ha most ismerkedsz meg a medencézés örömeivel és 1-2 szezonra tervezel előre, akkor a felfújható peremű medence lesz a tökéletes választás számodra. A medencekarimát felfújva, a PVC medencetest vízzel megtöltve nyeri el végleges formáját. A szűrőberendezést csatlakoztatva azonnal készen áll a használatra. A leeresztett, megszáradt medencét télen, fagymentes helyen kell tárolni.

Fémvázas medencék:

A következő lépcsőfokot a fémvázas medencék jelentik, amelyeknél már nincs felfújható perem. A 3 rétegű szálerősített medencetestet csőváz tartja, melyet a testen kialakított fülekbe kell a medence telepítésekor bedugni. Ezáltal lesz a medence nagyon stabil. A medencetest ennél a típusnál is vízzel megtöltve nyeri el végleges formáját. A nagyobb medencéknél használhatsz homokszűrős vízforgatót is. A vízforgató egység szivattyúból és szűrőből áll.

Fémfalas medencék:

A fémfalas medencék földbe süllyesztve és föld felett is egyaránt telepíthetőek. Rendeltetésszerű használat esetén 4-6 évig is használhatjuk, típustól függően. Hiába drágább ez a fajta medencecsalád, idővel megtérül a kezdeti magasabb kiadásunk. A fémfalas medencék telepítése megfelelő talaj előkészítést követően házilag is egyszerűen megoldható. Aljzatbeton nélkül, homokágyra, vízszintes, tömör felületre telepíthetőek. A medence téliesítése vízzel telve, védőtakaróval letakarva történik.

 

Nézd meg akciós ajánlatainkat a  áruházunkban!

0 Hozzászólások

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*