Folyóvíz a kertemben

Folyóvíz a kertemben

A víz minden kultúrának fontos eleme, akár áll, akár folyik, ám a folyóvíz a kínai felfogás szerint alapkövetelmény, hiszen a jószerencsét, a boldogulás szimbolizálja, tehát szerves része az életnek.

A vízben az a csodálatos, hogy valódi titkokat őriz. A tó mélye a rejtélyes élővilágot bújtat, soha ki nem derül, milyen drámák zajlanak odalent.
A folyók pedig magukkal viszik az élet legapróbb suttogását is, és valahol messze belemennek a nagy vízbe, vagy lerakják valahol a partján, ki tudja…

Természetes folyó, vagy patak ritkán csordogál a kertünkben, bár van erre is példa. A telek mellett áramló folyó sem minden esetben előnyös,
tartják a kínaiak. Nézzük, mik ezek a tudnivalók:

  • Jó, ha a víz félkörívben öleli a házat, így halad el előtte.
  • Jó, ha házhoz érve kissé leszűkül a medre, lelassul lefolyása.
  • Jó, ha ház előtt találkozik három folyószakasz.
  • Nem jó, ha a folyó a ház körül válik ketté, és így halad tovább.
  • Nem jó, ha a víz szűk mederben érkezik, és a ház körül szélesedve rohan tovább, elviszi a szerencsét.
  • Nem jó az sem, ha a bejárattal ellentétes irányban folyik a víz.

Mesterséges folyóvizet is létesíthetsz, nem mondom, van ezzel dolog, de bizonyára megéri. A mesterséges patak sokkal erősebb csít hordoz, ha vízeséssel párosított. Ideálisan a kert északi szektorától a délkeleti területéig van jó helyen. És mivel nincs vízesés kövek, sziklák nélkül, lényeges, hogy ne ijeszd el az alakuló csít éles szélű kövekkel. Minél több a tompa, kerek, lapos kő, annál éltetőbb a csí. Ha mód van rá, hogy irányítsd a patakod folyását, érdemes szabálytalan formában vezetni, minél természetesebbnek hat, annál pozitívabb.

A víz csobogása kellemes a fülnek, ha csendesen csordogál, a folyamatos zubogás viszont hosszútávon idegesítő lehet, nem csak neked, szomszédaidnak is, de még rosszabb, ha családtagjaidat kergeted vele az őrületbe. A Feng Shui az, ami a többiekből visszatetszést vált ki!

Kerti csobogót lényegesen könnyebben, gyorsabban működésbe hozhatsz, és ha nem válik be, ugyanolyan gyorsan meg is lehet szüntetni.
A csobogók természetes anyaga a kő, és bármilyen formában kapható, kialakítható, megalkotható. Sőt, szökőkúttal kombinálható.

Egy szépen kialakított kerti csap is éke lehet a kert Gazdaság, illetve Karrier területének. A csobogó kialakításánál is vizsgáld felül jelen van-e mind az öt elem. A Víz mellett a Föld a kőben, a Tűz mondjuk a csúcsos kialakításban, a Fém a fém kiegészítőkben, a csap anyagában, kis fém szoborban, illetve a Fa a környező növényekben. A tóval szemben az az előnye a csobogónak, hogy nem függ a napfénytől és az árnyéktól olyan mértékben, mint az.
Tisztán tartását persze nem úszod meg, a koszos víz nem termel jó csít.

 

Nézd meg akciós ajánlatainkat a  áruházunkban!

 

 

0 Hozzászólások

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*